Monday, January 25, 2010

Apfel Dessert



This was an easy dessert that my mom made while I was visiting. It is simple to prepare and does not contain much flour, fat or sugar. And it tastes great:




Apple Dessert

Ingredients:

5                      large tart apples (400 gr)
1                      juice of one lemon
¾ cup               sugar (100gr)
1                      egg
½ tsp                cinnamon
5 tblsp               milk
¼ cup               melted butter (or margarine) (50gr)
1/3 cup             flour (50gr)
1 tblsp               baking powder
1 cup                chopped nuts (walnut, almonds) (100gr)

Pre-heat oven at 345F

Grate apples and mix in lemon juice.
In separate bowl beat sugar, egg and cinnamon and
Add flour, butter and baking powder.
Add grated apples and half of the chopped nuts.
(Optional – add a tblsp of rum raisins to batter)
Pour into a casserole dish or deep pie dish.
Top with rest of chopped nuts.
Bake for 45 minutes at 345 F (175C)

***********************************************************



Diese Suessspeise schmeckt am besten mit etwas Schlagsahne, wie soll es auch anders sein. 

Ein weiterer guter Tip ist es, etwas rumgetraenkte Rosinen unter den Teig zu mischen.


Gebackenes Apfeldessert

Zutaten:
400g                 saure Aepfel
1                      Zitrone, entsaften
100g                 Zucker
1                      Ei
½ TL                 Zimt
5 EL                  Milch
50g                   fluessige Butter
50g                   Mehl
1 gestr TL          Backpulver
100g                 gehackte Walnusse oder Mandeln

Fett fuer die Form
Ofen auf 175C vorheizen

Aepfel raffeln, mit Zitronensaft betraeufeln
Zucker, Ei, Zimt schaumig schlagen
Milch, Fett, Mehl, Backpulver einruehren
Die Haelfte der gehackten Nuesse mit den Aepfeln unter den Teig mischen
In eine Auflaufform fuellen
Mit restliche Nuesse bestreuen
45 Minuten backen






1 comment:

  1. Hört sich gut an!! I'll have to try it. :)

    ReplyDelete