CSA box full of goodies

This is what I received:


We have oranges, basil, garlic, summer squash, onions, red pepper, eggplant, tomatoes, baby leeks, salad mix and a few peaches. 

I took the summer squash, diced them and sauteed them a bit. I added some green bellpepper, half of the red pepper, some chopped leek and some bacon. I rolled out my dough into the springform, added the vegetables and poured the egg mixture that I took from the recipe below. 

This recipe for a quiche I found online at epicurious (yellow squash and mozzarella quiche)

1 tablespoon butter

12 ounces yellow crookneck squash, cut into 1/4-inch-thick rounds
2 teaspoons chopped fresh thyme

6 large eggs
1 cup whipping cream
3/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon ground black pepper
1/4 teaspoon hot pepper sauce
3/4 cup (packed) coarsely grated mozzarella cheese (about 3 ounces)


Melt butter in heavy medium skillet over medium heat. Add squash and thyme. Sauté until squash is just tender and translucent, about 5 minutes. Cool to room temperature.
Whisk eggs, cream, salt, pepper, and hot sauce in bowl. Arrange squash over bottom of crust. Sprinkle with mozzarella. Place tart pan on oven rack. Pour egg mixture into crust, filling completely (some egg mixture may be left over).
Bake quiche until filling is golden and set in center, about 35 minutes. Transfer quiche to rack; cool 15 minutes.






Unsere Bio Lieferung hat mir gut gefallen.
Sie enthielt: Orangen, Basilikum, Knoblauch, Zucchini (darunter auch flache runde, die m.E. Patisson heissen), Zwiebeln, rote Pfefferschote, Aubergine, Tomaten (drei Sorten), junger Lauch, Salat-Mischung und ein paar Pfirsische.

Gleich habe ich die Sommer Zucchinis gewaschen und gewuerfelt und in Butter etwas angeduenstet. Paprika und jungen Lauch dazugegeben, sowie etwas gewuerfelten Speck. Meinen Teig habe ich ausgerollt und in die Springform gegeben. Fuer die Bindemasse, habe ich das Rezept oben benutzt.  Sechs Eier, eine Tasse Sahne, Salz/Pfeffer, etwas Tabasco, und eine 3/4 Tasse Mozzarella mischen und ueber das Gemuese geben. Ein wunderbares Sommer-Gericht.

Heute werde ich etwas frischen Mozarella besorgen und wir machen uns einen wunderbaren Caprese Teller.

No comments:

Post a Comment