I wanted to recreate the chicken dish my mother's cousin made when we visited them many years ago in East Germany; the wall was still up at that time. They had a chicken coop and I was not too excited to know that the chicken in the pot probably had run around happily in the morning. But the dish was very delicious. I often make a simple Fricassee because it is easy and fast and everyone at home likes it. This version also includes aparagus and mushrooms.
Here is my recipe:
Heavenly Chicken Fricassee
1 whole chicken,
1 carrot,
1 onion
1 bayleaf
salt & pepper
cooked in pressure cooker (30 min)
Separate chicken meat from bones
Cut meat into cubes
strain broth
In a pot start a roux
2 tbsp butter/2 tbls flour
Add 4- 5 cups of broth gradually stirring
Season with salt and pepper,
lemonjuice
add 1 cup chicken meat
1 cup of asparagus tips
1 cup of sliced mushrooms
Let simmer until mushrooms and asparagus are cooked (15 min).
Add 2 tblsp (whipping) cream
Serve with steamed white rice.
1 whole chicken,
1 carrot,
1 onion
1 bayleaf
salt & pepper
cooked in pressure cooker (30 min)
Separate chicken meat from bones
Cut meat into cubes
strain broth
In a pot start a roux
2 tbsp butter/2 tbls flour
Add 4- 5 cups of broth gradually stirring
Season with salt and pepper,
lemonjuice
add 1 cup chicken meat
1 cup of asparagus tips
1 cup of sliced mushrooms
Let simmer until mushrooms and asparagus are cooked (15 min).
Add 2 tblsp (whipping) cream
Serve with steamed white rice.
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Himmlisches Huehner Frikassee
1 Suppenhuhn
Suppengruen
1 Lorbeerblatt
Salz & Pfeffer
im Schnellkocktopf (30 Min) garen
Huhn zerlegen und Fleisch in kleine Teile schneiden
Bruehe durch Sieb giessen
In einem Topf Mehlschwitze anfertigen mit
2 TL Butter/2 TL Mehl
ca. 500ml Huehnerbruehe angiessen unter staendigem Ruehren
mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken
100g Huehnerfleisch
100g Spargelspitzen
100g Champignons
hinzufuegen und Sauce leicht koecheln lassen bis Gemuese bissfest gekocht ist.
Etwas Sahne hinzufuegen und
mit Reis servieren
Guten Appetit.
Himmlisches Huehner Frikassee
1 Suppenhuhn
Suppengruen
1 Lorbeerblatt
Salz & Pfeffer
im Schnellkocktopf (30 Min) garen
Huhn zerlegen und Fleisch in kleine Teile schneiden
Bruehe durch Sieb giessen
In einem Topf Mehlschwitze anfertigen mit
2 TL Butter/2 TL Mehl
ca. 500ml Huehnerbruehe angiessen unter staendigem Ruehren
mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken
100g Huehnerfleisch
100g Spargelspitzen
100g Champignons
hinzufuegen und Sauce leicht koecheln lassen bis Gemuese bissfest gekocht ist.
Etwas Sahne hinzufuegen und
mit Reis servieren
Guten Appetit.
Ich habe versucht ein Gericht nachzukochen, was wir vor langer Zeit mal in Neuruppin (damals war es noch DDR) bei einer Cousine meiner Mutter gegessen hatten. Onkel Fritz und Tante Ali, wie wir sie nannten, hatten einen kleinen Huehnerhof hinten auf dem Huegel. Natuerlich war ich nicht so begeistert von der Idee, das das Huhn im Topf wahrscheinlich noch am fruehen Morgen putzlebendig war. Aber das Gericht schmeckte wundervoll. Ich glaube sogar, dass Tante Ali Kloesschen und Flusskrabben in ihrem Topf hatte, was bei meinem Rezept fehlt. Trotzdem ist es ein schoenes Fruehjahrsgericht.
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