Heavenly Chicken

A few weekends ago our son was visiting. His visits motivate me to cook for the family, of course his favorite dishes. This time I made Chicken Fricassee with Rice for the Saturday and Meatloaf with red cabbage for Sunday.

I wanted to recreate the chicken dish my mother's cousin made when we visited them many years ago in East Germany; the wall was still up at that time. They had a chicken coop and I was not too excited to know that the chicken in the pot probably had run around happily in the morning. But the dish was very delicious. I often make a simple Fricassee because it is easy and fast and everyone at home likes it. This version also includes aparagus and mushrooms.
Here is my recipe:

Heavenly Chicken Fricassee

1 whole chicken,
1 carrot,
1 onion
1 bayleaf
salt & pepper
cooked in pressure cooker (30 min)

Separate chicken meat from bones
Cut meat into cubes
strain broth

In a pot start a roux
2 tbsp butter/2 tbls flour
Add 4- 5 cups of broth gradually stirring
Season with salt and pepper,
lemonjuice

add 1 cup chicken meat
1 cup of asparagus tips
1 cup of sliced mushrooms

Let simmer until mushrooms and asparagus are cooked (15 min).
Add 2 tblsp (whipping) cream

Serve with steamed white rice.

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Himmlisches Huehner Frikassee

1 Suppenhuhn
Suppengruen
1 Lorbeerblatt
Salz & Pfeffer
im Schnellkocktopf (30 Min) garen

Huhn zerlegen und Fleisch in kleine Teile schneiden
Bruehe durch Sieb giessen

In einem Topf Mehlschwitze anfertigen mit
2 TL Butter/2 TL Mehl
ca. 500ml Huehnerbruehe angiessen unter staendigem Ruehren
mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken

100g Huehnerfleisch
100g Spargelspitzen
100g Champignons
hinzufuegen und Sauce leicht koecheln lassen bis Gemuese bissfest gekocht ist.
Etwas Sahne hinzufuegen und
mit Reis servieren

Guten Appetit.

Ich habe versucht ein Gericht nachzukochen, was wir vor langer Zeit mal in Neuruppin (damals war es noch DDR) bei einer Cousine meiner Mutter gegessen hatten. Onkel Fritz und Tante Ali, wie wir sie nannten, hatten einen kleinen Huehnerhof hinten auf dem Huegel. Natuerlich war ich nicht so begeistert von der Idee, das das Huhn im Topf wahrscheinlich noch am fruehen Morgen putzlebendig war. Aber das Gericht schmeckte wundervoll. Ich glaube sogar, dass Tante Ali Kloesschen und Flusskrabben in ihrem Topf hatte, was bei meinem Rezept fehlt. Trotzdem ist es ein schoenes Fruehjahrsgericht.

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